Ieder jaar kiest de President zijn motto. Dit motto staat dat jaar centraal. Alex Blaauboer, president van De Nederlandsche Tafelronde 2016-2017 koos voor “Share your best”.

Graag wil ik je meenemen naar het moment voordat je tafelaar was; en het moment dat je gevraagd bent toe te treden tot onze prachtige vereniging. Lokaal welteverstaan, want daar begint een Tafel-leven. Voor iedereen.
Want waarom ben je gevraagd toe te treden tot de Nederlansche Tafelronde?
Je beschikt over bepaalde kennis, kunde, sociale vaardigheden, energie en het Tafelen is je door iemand gegund.
Plus iemand heeft jouw lokale club jou gegund, want jij bent een kerel die mooi iets kan komen toevoegen.

In dit jaar zou ik jou willen aansporen om op te staan en jouw kennis, kunde, energie, netwerk, vriendschap te delen met de Tafel en de gemeenschap. Ik ben van mening dat delen zoveel mooier is dan ontvangen.
Mijn allermooiste momenten in 5 jaar Tafelen hebben te maken met delen:
Door zitting te nemen in de ServiceRaad, eerst voor Masechaba en later Jarige Job heb ik samen met prachtige Tafelaars mogen delen met de samenleving. En wat hebben we mooie resultaten behaald zeg! Lang niet altijd gemakkelijk; mensen achter de broek aanzitten, logistieke uitdagingen, late vergaderingen, maar altijd met ons doel voor ogen. De herinneringen die ik daar aan koester, categoriseer ik bij mijn beste herinneringen.

Champagne halen uit de Champagnestreek met 10 man uit de Tafelraad. Okay, dit liep iets anders dan de bedoeling was maar wat hebben we hier een plezier aan beleefd en voila, we konden na deze inzet 3000 euro delen ten behoeve van het Freedom Through Education project.
Binnen vrijwel iedere Tafel is iemand aanwezig die ervaring, connecties of kunde heeft die je voor een Serviceproject geweldig kunt inzetten. En voor de anderen, je handjes, tijd en stembanden beschikbaar stellen, dat telt ook! Share your Best!

Een van de mooiste van de avonden buiten mijn eigen Tafel was een bezoek aan TR 144, de Tafel van toenmalig President Mark Vermeulen en de huidige Vice President, Paul Vreeburg. Het thema van die avond was ‘je meest dierbare bezit’. Dus de oproep je meest dierbare bezit mee te brengen (niet je vrouw overigens, stond er bij vermeld).

Hetgeen er die avond gebeurde was zo extreem bijzonder dat ik eigenlijk iedere Tafel zou willen oproepen eens per twee/drie jaar zo’n avond te organiseren. Wat binnen de Tafel besproken wordt, blijft uiteraard binnen de Tafel, dus emotionele, mooie, lastige en zware anekdotes kun je moeiteloos brengen.

Mijn meest dierbare bezit is een object dat me herinnert aan het moment waarop mijn allerbeste vriend (Jurre) ruim tien weken te vroeg ter wereld kwam. Juist daarom vond ik het geweldig dat juist hij mijn thema tonen mocht op de Presidents Champagne, ter afsluiting van ons AGM weekeinde.

Mijn beste tafelbijeenkomst was afgelopen voorjaar; Numbermeeting van TR60 op de meest noordelijke tafellocatie ter wereld, Hammerfest (zoek maar op!).
Daar met -20 in de wildernis op een berg door ‘onze vrienden’ werd een kamp neergezet; met verwarmde tenten, een 24uursfire-pit, BBQ, voldoende drank, 22uur daglicht, sneeuwscooters en warme kleding; het ontbrank ons nergens aan. Zelfs onze beste makkers (8!) van TR60 Betlehem (Zuid Afrika) waren daar, de vrienden waarmee we samen nog altijd Masechaba ondersteunen! Voor hen letterlijk aan de andere kant van de wereld, prachtig!

Mijn voorganger, Fer van den Hurk is iedere vergadering begonnen door iemand te vragen zo’n mooiste herinnering te delen, dat maakt iedere avond extra speciaal. Zet hem eens voorgedrukt op je agenda van je Tafelavond, Share your Best

Samenvattend vraag ik je voor het komende jaar jouw ‘greatness’ te delen; voor je tafel, voor je (tafel-) vrienden, voor serviceprojecten, voor je gezin en voor je carriere.

Let’s do this! Share your Best!
Yours in Table,

Alex Blaauboer
National President 2016-2017

Wil je meer weten over de doelstellingen van de Nederlandsche Tafelronde of het beleid van het hoofdbestuur, neem dan gerust contact op met national.president@roundtable.nl.

 

 

Tot slot wil ik mijn dankbaarheid uiten. Mijn dankbaarheid dat ik door Martin Ligthart en Matthijs Vos kennis heb mogen maken met deze prachtige vereniging. Dankbaarheid dat ik door Paul Vreeburg gebeld ben om toe te treden tot het Districtsbestuur van District 7. Dankbaar voor de ongekende energie die we samen in Serviceprojecten hebben gestopt. Dankbaar voor het vertrouwen dat er in me is uitgesproken een jaar President te mogen zijn. Dankbaar voor het intense, mooie jaar als Vice afgelopen jaar.
Maar zeker ook dankbaar voor het feit dat deze geweldige ervaring mij door mijn gezin gegund wordt.