Tafelnieuws

TR158 Bodegraven organiseert voor de 2e keer de 4×4 Run

By | Uncategorized | No Comments

Na 3 succesvolle edities van Dorpgolf organiseerden wij in 2015 voor het eerst de 4X4 Run, de opbrengst daarvan € 5.835,10,- is geheel naar Spieren voor Spieren gegaan.

De 4X4 run is een sportief evenement voor iedereen. Je schrijft je in als team van 4 personen. Elk teamlid loopt 4 kilometer over 4 verschillende ondergronden waarna je “het stokje” doorgeeft aan de volgende. Het evenement vind plaats in de Reeuwijkse Hout, een prachtig natuurgebied midden in het Groene Hart van Holland. Deze dag gaat niet zozeer om den snelste tijd, maar om een leuke sportieve dag waarvan de opbrengst dit jaar naar Kika gaat.

Kika heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Kortom een fantastisch doel om ons voor in te zetten.

Na inschrijving op de site www.4x4run.nl kan elke deelnemer zicht via de eigen team pagina laten sponsoren.

Aarzel niet en schrijf je in!

PRO dag 2017 news brief

Pro Dag 2017

By | Hoofdbestuur | No Comments

Op maandagavond 27 maart 2017 zal er weer een Nationale Pro Dag worden georganiseerd. We noemen het een dag, maar in werkelijkheid is het een avond. Deze gezellige en leerzame avond is een aanrader voor elke Pro van de lokale Tafel. Maar natuurlijk ook voor de Pro in spe!

De avond heeft als thema: ‘How to Share Your Best!’. Zo zal de nadruk gelegd worden op het inzetten van de Sociale Media. Belangrijke vraagstuk zal zijn: Hoe zet je de Social Media in om toekomstige Tafelaars te bereiken?

U bent van harte welkom op maandagavond 27 maart in ’t Vitus Gebouw in Blaricum (midden in Nederland!). De avond start om 19:00 uur. Aanmelden kan door een simpel e-mailtje naar: pro@roundtable.nl

 

 

Aan de Ronde Tafel

By | Lokaal nieuws | No Comments

‘Aan de Ronde Tafel’ is een initiatief van Tafelronde 140. Op maandagavond 19 december 2016 is voor de eerste maal ‘Aan de Ronde Tafel’ georganiseerd. Een mooi en sfeervol kerstdiner voor
eenzame ouderen binnen het verzorgingsgebied van RT140, te weten Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Molenwaard.

Om ons heen zien en horen wij steeds meer over ouderen die eenzaam zijn, of het op welke manier dan ook bijzonder moeilijk hebben. Deze mensen verdienen naar onze mening extra aandacht, met name rond de feestdagen. Om deze mensen een mooie avond te kunnen bezorgen, ontstond bij ons de idee om juist hen eens flink in de watten te leggen en samen te brengen. ‘Aan de Ronde Tafel’ vond op maandag 19 december 2016 in Kerstsfeer plaats in restaurant Kampanje te Hardinxveld-Giessendam.

Tafelronde Papendrecht schenkt € 12.000,- aan De Sinterklaasbank

By | Lokaal nieuws | No Comments

Tafelronde 140 Papendrecht  organiseert sinds ruim 35 jaar de Sintintocht te Papendrecht.  Deze vond dit jaar plaats op 12 november jl. De doelstelling van de Sintintocht is tweeledig, enerzijds het faciliteren van de Sintintocht voor de kinderen van Papendrecht en omgeving, anderzijds extra gelden genereren die ten goede komen van een ideële stichting.

Sinds vorig jaar is RT140 Papendrecht eveneens twee zaterdagen, dit jaar 19 november en 3 december, in Alexandrium te Rotterdam te vinden met Sint en zijn Pieten. Hiernaast opent RT140 Papendrecht op twee woensdagen, t.w. 23 en 30 november, en twee zaterdagen, 26 november en 3 december, de Sinterklaaswerkplaats op de Meent te Papendrecht. Eveneens deze fundraising activiteiten leveren een bijdrage aan een goed doel.

Het goede doel waar de keuze dit jaar op is gevallen betreft De Sinterklaasbank, een stichting die in het leven is geroepen om kinderen van minder koopkrachtige ouders tijdens de Sintperiode tóch een cadeau van het wensenlijstje te kunnen bieden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website .

Tijdens de maandelijkse Maaltijdvergadering van RT140 Papendrecht,  heeft RT140 een donatie aan de Sinterklaasbank kunnen doen van € 12.000,-.

roodkapje

Roodkapje De Musical, groot succes!

By | Landelijk | No Comments

Zaterdag 11 februari was een feest voor de Tafel-kids én hun ouders. Het 70 jarig bestaan van De Nederlandse Tafelronde werd aangegrepen met een waanzinnig aanbod voor het hele gezin, Roodkapje de Musical.

Na een fantastisch onthaal in de foyer werd er genoten van de voorstelling Roodkapje. Er was veel interactie met de kinderen en ook met de ouders. Jager Benjamin (Aron Bruisten) werd al snel de held van de kids en de moeders terwijl de vaders op de stoelen kwamen voor Roodkapje (Maud Mulder).

Jong en oud hebben genoten van het sprookje dat ook voor ons als Tafelaars vol grappen zat. De vegetarische wolf Gerrit (Michael van Hoorne) weet de zaal én de cast op z’n kop te zetten met zijn geïmproviseerde grappen.

De opbrengst was € 5000,- en kwam volledig ten gunste van stichting Vier het Leven, het Nationale service project van de Nederlandse Tafelronde.

Tafelronde 43 Delft organiseert Round Table Regatta

By | Evenement, Lokaal nieuws | No Comments

Tafelronde 43 Delft organiseert op 13 mei 2017 de Round Table Regatta, een polyvalk zeilwedstrijd speciaal voor Nederlandse tafelaars met een affiniteit met de zeilsport. Tijdens een lange afstandswedstrijd op de Kagerplassen strijden de tafelaars voor een felbegeerde eerste plaats en de Round Table Regatta Cup.

Voor dit evenement is gekozen voor een unieke locatie; de Kaagsociëteit. In samenwerking met de Brasserie en Koninklijke watersportvereniging De Kaag organiseert de Delftse Tafelronde een onvergetelijke dag op het water met voorafgaand een uitgebreide lunch en na afloop borrel, prijsuitreiking en diner.

Door deel te nemen aan de Round Table Regatta zamelen tafelaars, via een eigen online sponsoractie, geld in voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De KNRM is sinds 1824 dé hulpverlener op het water, op zee en ruim binnenwater. Reddingsboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp. De KNRM redt en helpt kosteloos. Met de bijdrage van de Nederlandse tafel worden vrijwillige redders getraind en opgeleid. Jouw donatie is morgen een redding!

Wil jij en/of jouw tafel deelnemen aan dit unieke zeilevenement? Schrijf je dan als boot (4 deelnemers) of individu in op roundtableregatta.nl. Het deelnemersveld is dit eerste jaar beperkt tot maximaal 60 deelnemers (15 valken). Wees er dus snel bij.

Wijchen

Oprichting Tafelronde 199 Wijchen

By | Landelijk | No Comments

Op 15 april 2017 zal Tafelronde 199 Wijchen worden opgericht. Hiermee maakt de Nederlandsche Tafelronde nog steeds een lichte groei door.

De Tafelronde ‘in oprichting’ is al ruim 2 jaar actief en is een Tafelwaardige club met mannen! Alles is op orde en het moment om deze Tafel op te richten is volledig aangebroken.

Lees alles over Tafelronde 199 Wijchen op hun website.

eenden race

Lochems Zwemfestijn en Eendenrace

By | Lokaal nieuws | No Comments

Op zaterdag 25 februari organiseert Tafelronde 105 Lochem het Lochems Zwemfestijn en Eendenrace, een middag vol plezier, disco dans, schminken en veel meer voor het hele gezin. Het hoogtepunt van de middag is de Eendenrace.

Wil je een eendje adopteren, laat dan een bericht achter op onze Facebookpagina en wij nemen contact met je op! Op vertoon van ticket gratis entree!

De opbrengsten van de eendenrace zijn voor Stichting Leergeld Lochem. Vele leden van de Tafelronde zijn jonge vaders en heel druk met voetbal, zwemles, hockey, dans, muziekles etc. Wij zien daarom hoe belangrijk het is dat kinderen mee kunnen doen. Helaas lukt het niet ieder ouder om zijn kinderen deel te laten nemen aan deze activiteiten. We hebben daarom als goede doel dit jaar Stichting Leergeld Lochem gekozen.

Stichting Leergeld Lochem zet zich in om ook deze kinderen mee te laten doen aan een schoolreis, vereniging, sportclub of muziekles, want Meedoen is Meetellen!

Incognito

Incognito 2017

By | Evenement | No Comments

Ieder jaar organiseert Tafelronde 175 een grandioos evenement voor het goede doel. Een dancefeest in Hellendoorn om geld op te halen voor een lokale stichting of organisatie. Incognito Hellendoorn.

Incognito is het feest waarbij je jezelf even helemaal waant als iemand anders. Keer terug naar de 90’s, waan je een echte James Bond of ga mee in de wereld van glitter, glamour Las Vegas. Wij presenteren een avond waarin je even kunt ontsnappen aan de werkelijkheid en onbeperkt kunt genieten. Genieten voor jezelf en het goede doel. Dat is Incognito Hellendoorn!

Lees meer over Incognito op de website!

PUR

Pop-up restaurant PUR in Kampen

By | Landelijk | No Comments

Tafelronde 30 Kampen opent dit jaar haar Pop-Up restaurant P-U-R voor 1 dag. Op een unieke locatie, met een unieke brigade. De enige sterrenchef van Kampen, Dennis van den Beld, zal omringd door zijn gasten op het podium van de Stadsgehoorzaal een heus Michelin-sterren-diner bereiden.

Dennis leerde het vak onder andere bij De Lindenhof, Lauswolt en de Roggebot en verdiende een Michelinster als Chef bij het Roode Koper in 2015. Met een gouden én zilveren Olympische medaille op zak die hij samen met het Nederlands kookteam in 2016 verdiende staat hij nu letterlijk op de planken voor het goede doel. Deze één-keer-in-je-leven-ervaring mag je niet missen en het mooie is: de opbrengst van de avond gaat naar de voedselbank Kampen.

Alle ingrediënten en benodigdheden worden gesponsord door leveranciers uit de buurt. Door een tafel te reserveren in het eendaags restaurant van de Ronde Tafel helpt u de vrijwilligers van de Voedselbank te zorgen dat iedereen in onze regio een dagelijkse maaltijd heeft

Reserveer nu een tafel in ons eenmalige en unieke restaurant.

 • Dinsdag 31 januari 2017
 • Aanvang:19.30 uur
 • Locatie: Stadgehoorzaal Kampen
 • Prijs: € 100,- per persoon
 • Volledig verzorgd 5-gangen sterrendiner Inclusief wijnarrangement en koffieservies

Laat zien waar jouw Tafel zetelt! Koop een Tafelronde gevelbord!

By | Webshop | No Comments

Wil jij dat voor iedere passant zichtbaar is dat de Tafelronde bijeenkomt op jullie vaste locatie? Of wil jij een tafellogo op een vaste ondergrond monteren? Dat kan! Met dit Tafelronde schildje (voorzien van 3 handige boorgaatjes) heb je nu deze mogelijkheid. En dat voor slechts €35,-

Bestel hem nu in de webshop:

https://shop.roundtable.nl/product/gevelbord-tafelronde-logo-in-kleur/

Tafelronde 125 verkoopt voor €1.250 aan droge worst

By | Lokaal nieuws | No Comments

 

EMMEN – Duizenden droge worsten werden verkocht door de heren van Tafelronde 125 Zuid Oost Drenthe. Met de opbrengst hebben ze een cheque overhandigt van € 1.250,- aan de afdeling kinderrevalidatie van het Scheper Ziekenhuis te Emmen. De afdeling kinderrevalidatie van zorginstelling Treant heeft er in de wachtkamer van de afdeling een schitterende spelcomputer voor kinderen van gekocht. De droge worsten werden verkocht aan vrienden, kennissen en collega’s ook stonden ze op Koningsdag 27 april met een kraam op de vrijmarkt.

Cheque
Huidig voorzitter van TR 125, Thijs Boersma overhandigde afgelopen week de cheque aan Marjan Zijlstra van de afdeling Kinderrevalidatie, de spelcomputer was reeds geplaatst en de kinderen waren er dolblij mee!

RTour
De heren van TR 125 organiseren jaarlijks ook de RTour, op deze dag nodigen ze de kinderen uit om mee te rijden in een bonte stoet aan exclusieve auto’s. Op zaterdag 8 april 2017 staat de 5de editie van dit festijn gepland en volgens commissielid Friso Ypma wordt het gezien de 5de editie een zeer bijzonder evenement waarbij diverse Ferrari’s, Lamborghini’s en nog vele andere exclusieve auto’s in zullen meerijden, een extra tintje aangezien het lustrum!

Tafelronde 128 Leusden organiseert disco voor de oudste bewoners van Leusden

By | Lokaal nieuws | No Comments

Tafelronde 128 Leusden organiseert al vele jaren een disco in De IJsbreker (thans Fort33) voor een groot publiek, met name de inwoners tussen de 25 en de 50 weten deze feesten goed te vinden.

Disco

Dit jaar kwam de tafel met het idee om een heuse disco te organiseren voor de oudste bewoners van Leusden, en dan diegene die hulpbehoevend zijn; de bewoners van verzorgingstehuis ‘T Hamersveld. Uiterraard niet in de gemeenschappelijke ruimte van ‘T Hamersveld maar op de locatie waar feesten horen, Fort033! De tafels waren prachtig gedekt en de DJ stond klaar. Hedendaagse top 40? Nee, natuurlijk niet, Retro DJ Charly draaide muziek uit de tijd dat deze mensen swingend op de dansvloer stonden of welllicht hun eerste zoen uitdeelden op het dorpsplein. Van Eddy Christiani tot de Pointer Sisters, Wieteke van Dort en Wim Zonneveld, alle verzoekjes werden gedraaid op de ouderwetse draaitafel van Charly.

Oud Hollands buffet

Terwijl de bewoners genoten van de muziek en een heerlijk advocaatje, brandewijntje nuttigden, werd er een oud Hollands buffet geserveerd met de heerlijkste stamppotten, gehaktballen en ‘draadjesvlees’. Het eten werd uitgeserveerd door de kinderen van tafelaars, die het prachtig vonden om zoveel ‘opa’s en oma’s’ bij elkaar te zien.

Dierenparade

Tijdens het diner was er een heuse dierenparade en als de Tafelronde iets organiseert, dan is spektakel gegarandeerd. Een echte pony werd langs de tafels geleid tijdens het diner wat veel hilariteit alom gaf. Naast de pony konden de ouderen kennis maken met een baardagaam die op de tafels liep en een grote witte vriendelijke reuze hond.

Kortom: Een avondje uit om nooit te vergeten, waar zowel de tafelaars als de bewoners zelf genoten.

Feest Lokaal brengt €21.500 op voor 5 lokale doelen

By | Lokaal nieuws | No Comments

DRONTEN – In de Cultus Inn werd zaterdag voor de zesde keer het Feest Lokaal gehouden. De avond bracht 21.500 euro op voor vijf lokale goede doelen: Sportclub Flevostar Dronten, VraagElkaar, Kwintes d’Etalage, Open Je Hart en het Geert Popkema Jeudgfonds.
Feest Lokaal is georganiseerd door de serviceclubs Tafelronde 168 Lelystad, Tafelronde 122 Flevoland, Ladies Circle 09 Flevoland en Ladies Circle 42 Dronten. Het feest is opgezet om goede doelen te ondersteunen.
Zo goed als uitverkocht
Feest Lokaal was dit jaar zo goed als uitverkocht. ,,Door de bezoekers en de diverse sponsoren werd er voor de zesde keer op rij een superfeest neergezet, waarbij 21.500 euro werd opgebracht’’, aldus de organisatoren.
De bar werd bemand door de leden van de Tafelrondes en de Ladies Circles, er werd frites verkocht door Pommetje, de munten, de entreekaarten en fusten werden gesponsord door diverse lokale bedrijven. De cheques worden binnenkort uitgereikt aan de goede doelen.

Tafelronde 66 Wageningen: Champagne voor Duchenne

By | Lokaal nieuws, Uncategorized | No Comments

Na het succes van vorig jaar organiseert Tafelronde 66 Wageningen weer de actie ‘Champagne voor Duchenne’. Met de verkoop van een exclusieve champagne, wil de tafel geld ophalen voor het goede doel.

Stichting Wagening voor Duchenne
Ook dit jaar ondersteunt Tafelronde 66 Wageningen de ‘Stichting Wageningen voor Duchenne’, een stichting die zich sterk maakt voor het ophalen van geld voor het Duchenne Parent Project: Dankzij deze organisatie is er de afgelopen 20 jaar veel bereikt op het gebied van medicatie en verbetering van zorg voor patiënten met Duchenne Spierdystrofie. Met o.a. (nacht)beademing en het gebruik van (hart)medicatie is de gemiddelde levensverwachting de afgelopen jaren toegenomen. Door de inspanning van het Duchenne Parent Project wordt de helft van de patiënten met Duchenne Spierdystrofie nu ouder dan 30 jaar.

Champagneverkoop
De champagne die Tafelronde 66 Wageningen dit jaar aanbiedt is de Philipponnat De Saint Marceaux. Deze mooie Champagne wordt gemaakt van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. In de geur is die breed en open, met het accent op het witte fruit, citrus, peer, appel, brioche. De Champagne heeft een opwekkende en elegante smaak, fijne zuren, soepel, goede mousse, zachte zuren, droog, maar niet te streng.

Deze champagne is perfect als eindejaarsgeschenk voor relaties, of gewoon als prettige begeleider van je kerst- of nieuwjaarsborrel. De champagne wordt u aangeboden voor € 27,50 per fles, of € 151,00 per doos (inclusief BTW).

Wilt u de deze champagne gebruiken als oudejaarsgeschenk voor uw relaties? Dat kan, per fles brengen wordt € 22,50 exclusief BTW in rekening gebracht. Het is mogelijk op verzoek een geschenkverpakking bij te leveren. Ook is op verzoek verzending mogelijk.

Meer informatie? Bezoek dan de website: http://www.rt66.nl/champagne-voor-duchenne/

roodkapje

Roodkapje De Musical

By | Landelijk | No Comments

Bestel hier direct kaarten!

De NTR presenteert:

Roodkapje De Musical!  

De Nederlandsche Tafelronde bestaat 70 jaar, dat moet gevierd worden en het hele gezin viert mee!

Daarom hebben wij voor Tafelend Nederland een waanzinnig aanbod voor het hele gezin, Roodkapje de Musical.

Op zaterdag 11 februari 2017 om 11:00 hebben wij in samenwerking met Van Hoorne Entertainment de exclusieve voorstelling staan in Theater Gooiland, Hilversum. Kaarten zijn slechts € 10,- per kaart, de volledige opbrengst is bestemd voor stichting Vier het Leven, het landelijke Serviceproject van de tafelronde. Kaarten zijn uitsluitend en exclusief te boeken via de Nationale Theaterkassa via www.ntr.ntk.nl of via 0900-9203 (45cpm).

Het Verhaal

De mooie Roodkapje vertrekt op een dag richting het bos om een mandje met koekjes naar haar zieke oma te brengen. Diep in het bos ontmoet Roodkapje de lieve Gerrit de Wolf. Hij weet een plek waar de prachtigste bloemen groeien en raadt het meisje aan een mooie bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Wat zal er gebeuren als Roodkapje straks bij oma’s huisje aankomt? En zou de knappe jager Benjamin op tijd zijn om haar te redden?

De rol van Roodkapje wordt gespeeld door Maud Mulder, die met deze rol ooit haar theaterdebuut maakte. Inmiddels is Maud al in vele Van Hoorne producties te zien geweest en zorgt ze, samen met andere bekende Van Hoorne gezichten, voor een ruim uur aan vermaak. De vegetarische wolf Gerrit (Michael van Hoorne) en zijn gemene vrouw Tina (Sandra Dijkstra) staan uiteraard garant voor hilarische scenes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen. Voorzien van een volledig nieuw decor, prachtige kostuums en uiteraard swingende meezing liedjes, is Roodkapje De Musical dé familievoorstelling die je niet mag missen!

Kom verkleed!

De tafel is immers jarig en de kinderen vieren dit mee, kom dus verkleed naar het theater! Als de kinderen verkleed komen doen zij direct mee aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. De kids maken dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket!

After Party!

Na afloop van de voorstelling is er een gezellige after party en zijn er diverse activiteiten in de foyer van het theater. Uiteraard is er ook een Meet en Greet georganiseerd waar de kinderen met alle acteurs op de foto kunnen. Ook kunnen de kinderen nog even lekker swingen tijdens Oma’s Meezingfeest.

Wij zijn er als Nederlandsche Tafelronde trots op het feit dat Van Hoorne Entertainment, dé theaterproducent van hilarische familievoorstellingen in Nederland in samenwerking met ons deze voorstelling mogelijk wil maken. De sprookjes voorstellingen van Van Hoorne trekken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse Theaters.

Bestel hier direct kaarten!

Running Dinner brengt 6.400 euro op voor stichting Zalm

By | Lokaal nieuws | No Comments

HAVEN – Nog meer dan vorig jaar is er dit jaar opgehaald voor de stichting Zalm Almere tijdens het Running Dinner. Voorzitter van Tafelronde155 Almere, Edwin Sosef, overhandigde stichting Zalm dinsdag 1 november aan het eind van de avond een cheque ter waarde van 6.400 euro.

De jaarlijkse ‘culinaire estafette’ van Tafelronde155 Almere startte in Restobar De Kombuis waar deelnemers per sms te horen kregen waar ze het driegangendiner vervolgens zouden nuttigen. Dat kon deze achtste editie bij restaurant Krab aan de haven, Indisch Veerhuys, Bakboord en Bij Brons. De avond sloot af in De Kombuis.
Het goede doel Stichting Zalm Almere verleent zorg aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening, lichamelijke beperking, chronische ziekte of een combinatie van deze aandoeningen.
Bijzonder aan de stichting is dat er niet alleen rekening wordt gehouden met de persoonlijke zorgbehoeften en de beperkingen van de cliënt. Er is vooral aandacht voor de mogelijkheden en talenten van de cliënt.
Vorig jaar was de opbrengst voor het goede doel van het Running Dinner nog 5.700 euro, toen voor de goede doelen kinderboerderij De Stek en Fare Almere. In 2014 ging er 5.000 euro naar Stichting Jeugdsportfonds Almere.

Tafelronde 33 Baarn-Soest schenkt €31.800 aan goede doelen

By | Lokaal nieuws | No Comments

Baarn, 28 oktober 2016

Tafelronde 33 Baarn-Soest schenkt € 31.800 aan goede doelen

Elke 2 jaar organiseert Tafelronde 33 Baarn-Soest een groot service evenement met als doel zoveel veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Sinds 2006 alweer organiseert “de tafel” parallel aan het WK of EK voetbal een eigen voetbal toernooi, met ruim 350 deelnemers waren er heel wat Soesters en Baarnaars aanwezig op het voetbal toernooi op 4 juni jl.

Inmiddels is de balans opgemaakt en heeft het toernooi € 31.800 opgebracht, een prestatie waar de Ronde Tafel en de deelnemende voetballers trots op zijn. Vele lokale sponsoren uit Soest en Baarn en de Tafelaars zelf hebben hun steentje bijgedragen om tot dit geweldige bedrag te komen.

’t Fierhuis in Soest

Dit jaar werd ervoor gekozen om 2 lokale goede doelen te steunen en 1 internationaal doel, dat vanuit de wereldwijde Round Table organisatie ook gesteund wordt. Lokaal doel, ’t Fierhuis in Soest, waar 12 jonge mensen met een verstandelijke beperking begeleid zelfstandig wonen heeft op termijn behoefte aan een lift in het gebouw. De tafelaars zijn enorm “fier” dat zij hier

€ 10.600,– aan kunnen bijdragen.

Atelier Langs Jan

In Baarn zit al jaren Atelier Langs Jan, dat kinderen uit alle lagen van de samenleving de gelegenheid biedt om met kunst in aanraking te komen. In hun atelier aan de Pekingtuin zijn de kinderen druk met schilderen, boetseren en zeefdrukken. Helaas houdt een vaste subsidie, die een deel van de begroting dekt op en wordt de begroting lastig. Door een mooie bijdrage van

€ 10.600,– kan Langs Jan weer heel veel kinderen blij maken.

Freedom Through Education

Onder het motto samen zijn we heel erg sterk is gekozen om een wereldwijd service project van Round Table International te steunen. Freedom Through Education bestaat sinds 1998 en bouwt scholen in India om kansarme kinderen enige opleiding te kunnen geven. In India zijn er teveel kinderen die geen enkele opleiding genieten en daardoor nooit een eerlijke kans krijgen. Freedom Through Education geeft deze kinderen een kans. De drive van FTE is het analfabetisme uitroeien. Dit is een internationaal ondersteund traject door vele tafels wereldwijd.

Voetbaltoernooi Ronde Tafel

Sinds 2006 heeft Tafelronde 33 Soest-Baarn met de toernooien ruim € 185.000 “gescoord” voor het goede doel. Vele (lokale) sponsoren, de tafelaars zelf en veel vrijwilligers hebben deze geweldige bijdrage mogelijk gemaakt. Een mooi voorbeeld waar vele Soesters en Baarnaars al samenwerkend toe in staat zijn.

Zaans Benefietgala 2016

Zaans Benefietgala 2016

By | Lokaal nieuws | No Comments

Op zaterdag 19 november organiseert Tafelronde 72 Zaanstad het Zaans Benefietgala 2016 in het Inntel Hotel te Zaandam, opgedragen aan een goed doel dat velen na aan het hart ligt, namelijk onderzoek naar kinderkanker, KiKa!

Graag nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn bij dit evenement!

De entreekosten voor dit unieke evenement bedragen €99 per persoon (inclusief diner en drankarrangement gedurende de hele avond).

U kunt zich ook aanmelden als sponsor van het Zaans Benefietgala en dus van KiKa. Met een bijdrage van €499 zal er een tafel met uw naamsvermelding tijdens het diner zijn en u ontvangt daarbij twee entreebewijzen. Uiteraard is het ook mogelijk de overige zes stoelen aan uw tafel te sponsoren, waardoor u uw eigen tafel heeft.

Koop uw kaarten via de website van Tafelronde 72

caberet-sauvignon

Caberet Sauvignon

By | Evenement | No Comments

Op 17 november 2016 organiseert Tafelronde 45 Hoogezand-Sappemeer Cabaret Sauvignon. Deze avond staat in het teken van het Ronald McDonald huis in Groningen, een plek waar ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG kunnen logeren.

De Groninger cabaretier Arno van der Heijden verzorgt op deze avond de presentatie en een cabaretvoorstelling. Verder is er een wijnproeverij met de mogelijkheid om geselecteerde wijnen aan te kopen tegen een mooie prijs. De opbrengst gaat natuurlijk naar het goede doel. Tot slot is er een veiling, ook met als doel om geld voor het Ronald McDonald huis in te zamelen.

Voor meer informatie graag een e-mail sturen naar cabaretsauvignon@hotmail.com

Handen uit de mouwen bij aanleg beweeg- en belevingtuin

By | Lokaal nieuws | No Comments

Zaterdag 1 oktober jl. heeft Tafelronde 128 Leusden ‘de handen uit de mouwen gestoken’ voor ‘Boerderij Groot Schutterhoef’. Zij hebben geholpen bij de aanleg van een Beweeg- en Belevingstuin.

Deze tuin is een bijzonder project welke geheel op basis van giften en sponsoring is gerealiseerd.  Het is bedoeld om de zintuigen van de bewoners zo veel mogelijk te stimuleren.

Medio december wordt de in aanbouw zijnde uitbreiding van Boerderij Groot Schutterhoef in gebruik genomen. De tuin is zodanig ingericht dat ook de nieuwe doelgroep, bestaande uit dementerende ouderen met het syndroom van down, optimaal gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Het onderhoud van de tuin wordt onder andere verzorgd door mensen die begeleid wonen en vrijwilligers.

running-dinner-almere

Running Dinner 2016 Almere

By | Lokaal nieuws | No Comments

Running Dinner 2016

Gezellig dineren in de Havenkom van Almere op een hele bijzondere manier en tegelijk een bijdrage leveren aan het goede doel. Tafelronde 155 Almere maakt het mogelijk tijdens deze 8e editie van het Running Dinner Almere.

3 gangen in verschillende restaurants

Tijdens het Running Dinner wordt een 3-gangendiner geserveerd op verschillende restaurant locaties. Voor elke gang wordt er gewisseld tussen één van de deelnemende restaurants. Hierbij wisselt ook het tafelgezelschap, zodat het een verrassing is bij wie men aan tafel komt. Een bijzondere manier om de verschillende restaurants te ervaren en andere mensen te ontmoeten.

Het goede doel…

… is dit jaar Stichting Zorg Almere. Ook dit jaar gaat de volledige opbrengst naar een bijzondere doel. De stichting – ook wel Stichting Zalm genoemd – verleent zorg aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening, lichamelijke beperking, chronische ziekte of een combinatie van deze aandoeningen.

Bijzonder aan de stichting is dat er niet alleen rekening wordt gehouden met de persoonlijke zorgbehoeften en de beperkingen van de cliënt. Er is vooral aandacht voor de mogelijkheden en talenten van de cliënt, die uiteindelijk zijn eigen plekje zal vinden binnen onze samenleving.

Op de avond van het Running Dinner wordt een presentatie geven over waar de stichting voor staat, waarom en voor wie zij hulp biedt. Meer over de stichting is hier te lezen.

Reserveer nú uw kaarten

Het 3-gangen menu inclusief drankjes én een gezellige avond kost 100 euro per persoon. De helft van dit bedrag komt ten goede van het goede doel. Het totale bedrag wordt aan het eind van de avond bekend gemaakt. Kaarten kunnen nú via deze link worden gereserveerd.

losser

Get Dirty For Charity

By | Evenement, Tafelnieuws | No Comments

Tafelronde 186 Losser organiseert op woensdag 12 oktober 2016 haar traditionele fundraising evenement. ‘Get Dirty for Charity’ is voor velen een begrip. Voor alle deelnemers is het elk jaar een geweldige dag vol actie en vertier. Dit jaar hebben we de dag anders ingedeeld en zullen eerder starten.

Vernieuwde dagindeling
NIEUW: De aanvang is om 9.30 uur bij de ingang van Fursten Forest in Duitsland. U rijdt dus op eigen gelegenheid naar Furstenau. De truck activiteit, de lunch en het maken van een drone-groepsfoto zullen we collectief doorstaan. Tijdens het gehele verblijf op het terrein staat er te allen tijde een drankje klaar in de bivak. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Losser en eindigen bij restaurant De Oude Apotheek in Losser waar we een veiling houden voor het goede doel. Daar zal later een heerlijk buffet klaar staan en kunnen we onder het genot van een drankje over deze bijzondere dag napraten en wordt de velgebeerde ‘Drek-wisseltrofee’ uitgereikt.

Fursten Forest
Dit is een speciaal oud oefenterrein van het Duitse leger van 400 hectare en is uitermate geschikt voor de echte 4×4-wagens en quads, maar er is ook een licht parcours voor de tourauto’s en beginnende quadrijders.

Goed doel 2016-2017: Losser sociaal 2017
Doel: Een gezellige middag of avond aanbieden aan Lossernaren die wel een opkikker kunnen gebruiken.
Waar: Het eerste idee is bij de Sint Maartenstede met een feesttent op het parkeerterrein. Tevens aan huis bij gehandicapten en psychiatrische patiënten.
Wat: Programma met zang, entertainment, hapjes en drankjes.
Wie: Voor bewoners en cliënten van o.a. het Rode kruis, de Zonnebloem, St. Maartenstede, etc. Eventueel aangevuld met andere stichtingen en instellingen.

Volg ons op Facebook
Voor de laatste nieuwtjes, foto’s en video’s

Vragen?
Neem contact op met een lid van onze DFC-commissie:
Mike Everink: 06 57 59 03 36
Mike Frons: 06 22 505 256
Mark Luttikhuis: 06 57 83 01 25
Jos Hovestad: 06 31 299 199

Deelname & opgave
U kunt deelnemen aan dit evenement op diverse manieren. Hieronder vindt u de mogelijkheden in de vorm van pakketten die we hebben samengesteld. U kunt zich eenvoudig aan­melden door onderstaand formulier in te vullen.

Denk eraan:
•  Deelname is op eigen risico
•  Minimum leeftijd bestuurder: 18 jaar
•  Minimum leeftijd bijrijder: 16 jaar

magazines-ntr

Deadline Magazine

By | Landelijk | No Comments

Achter de schermen wordt al weer druk gewerkt aan een nieuwe editie van het Roundtable Magazine. De deadline voor de ‘herfst editie’ is op 5 oktober. Er kunnen natuurlijk altijd nog mooie verhalen ingeleverd worden bij de nationale Public Relation Officer via: pro@roundtable.nl

 

wijn-en-spijs

Wijn en Spijs Belevenis 2016

By | Evenement | No Comments

Wijn & Spijs

Voor de 6e keer zal Tafelronde 44 Midden-Kennemerland een Wijn en Spijs avond gaan organiseren. Op vrijdag 30 september a.s. wordt het in de A9 studio’s in Uitgeest (vroeger interregionaal bekend onder de naam Bob’s) weer een mooie avond met heerlijke hapjes en drankjes, want naast de wijn zullen er ook andere drankjes te proeven zijn, zoals rum, whisky en mooie speciaal bier.

Goede doel

Natuurlijk zullen er professionals aanwezig zijn om jullie te informeren over deze lekkernijen en dit alles onder het genot van een heerlijk barbecuehapje en heerlijke live muziek. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar een paar goede doelen. De goede doelen van deze mooie avond zijn dit jaar:

 • Het jaarlijkse uitje/schoolfeest van de Mytylschool van Heliomare in Wijk aan Zee
 • Het nieuwe schoolgebouw van Tafel44 Bangalore (India) in het kader van het Freedom Through Education Twinningproject
 • Ons “eigen” kinderboek voor broertjes/zusjes van zieke kinderen

kaarten

Kaarten à €25,00 (onbeperkt proeven van de hapjes en drankjes) zijn te koop via de website of bij de tafelaars van TR44.

tavola

TR Vlaardingen organiseert Tavola

By | Evenement | No Comments

Tavola

Tavola wordt op 18 november 2016 voor de 6e maal georganiseerd door de Tafelronde Vlaardingen. Een exclusief optreden van Jewelste, een spetterende feestavond bij I’cugini en gezelligheid met vrienden, oftewel een onvergetelijke avond ,waarvan de opbrengst ook nog eens een goed doel toekomt!

Start

Vanaf 18:00 uur start de netwerkborrel waar je op ontspannen wijze en onder het genot van een walking diner en een drankje interessante mensen uit zakelijk Vlaardingen ontmoet. Vanaf 20:30 uur worden de deuren voor het hoofdprogramma geopend, dat tot in de late uurtjes zal duren. Het diner wordt verzorgd door restaurant Smakelijk, winnaar van de gouden pollepel 2015

Stichting Passie

Dit jaar wordt Stichting Passie gesteund. Stichting Passie helpt kinderen met klassiek autisme, zodat zij zich in hun verdere leven kunnen door ontwikkelen. De kans op een normaal leven wordt hierdoor aanzienlijk vergroot.

Bekijk de website van Tavola voor meer info over dit evenement.

Tavola from BURO ZIP on Vimeo.

Tafelronde 12 Zaanstreek haalt 850,- op tijdens Damloop voor Simavi

Tafelronde 12 haalt 850,- op tijdens Damloop voor Simavi

By | Lokaal nieuws, Service | No Comments

Ter hoogte van de Noorder IJ en Zeeweg konden de renners gisteren even een klein momentje voor zichzelf nemen.

Net als vorig jaar had Tafelronde 12 een hoekje ingericht met drinkwater, muziek en een brandschoon toilet.

Bezoekers waren vrij om te geven wat ze wilden en dat deden ze gul. Misschien omdat het doel Simavi op sympathie kon rekenen. Simavi maakt zich namelijk hard voor veilig drinkwater en sanitair voor iedereen.

tr33

TR33 schenkt € 30.000 aan goede doelen

By | Evenement | No Comments

Elke 2 jaar organiseert Tafelronde Baarn-Soest een groot service evenement met als doel zoveel veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Sinds 2006 alweer organiseert “de Tafel” parallel aan het WK of EK voetbal een eigen voetbal toernooi. Met ruim 350 deelnemers waren er heel wat Soesters en Baarnaars aanwezig op het voetbal toernooi op 4 juni jl.

Inmiddels is de balans opgemaakt en heeft het toernooi € 30.000 opgebracht, een prestatie waar de heren van de Tafel  en de deelnemende voetballers trots op zijn. Vele lokale sponsoren uit Soest en Baarn en de Tafelaars zelf hebben hun steentje bijgedragen om tot dit geweldige bedrag te komen.

’t Fierhuis in Soest

Dit jaar werd ervoor gekozen om 2 lokale goede doelen te steunen en 1 internationaal doel, dat vanuit de wereldwijde Round Table organisatie ook gesteund wordt. Lokaal doel, ’t Fierhuis in Soest, waar 12 jonge mensen met een verstandelijke beperking zelfstandig wonen heeft inmiddels behoefte aan een lift in het gebouw. De Tafelaars zijn enorm “fier” dat zij hier € 10.000,– aan kunnen bijdragen.

Atelier Langs Jan

In Baarn zit al jaren Atelier Langs Jan, dat kinderen uit alle lagen van de samenleving de gelegenheid biedt om met kunst in aanraking te komen. In hun atelier aan de Pekingtuin zijn de kinderen druk met schilderen, boetseren en zeefdrukken. Helaas houdt een vaste subsidie, die een deel van de begroting dekt op en wordt de begroting lastig. Door een mooie bijdrage van € 10.000 kan Langs Jan weer heel veel kinderen blij maken.

Freedom Through Education

Onder het motto samen zijn we heel erg sterk is gekozen om een wereldwijd service project van Round Table International te steunen. Freedom Through Education bestaat sinds 1998 en bouwt scholen in India om kansarme kinderen enige opleiding te kunnen geven. In India zijn er teveel kinderen die geen enkele opleiding genieten en daardoor nooit een eerlijke kans krijgen. Freedom Through Education geeft deze kinderen een kans. De drive van FTE is het analfabetisme uitroeien. Dit is een internationaal ondersteund traject door vele tafels wereldwijd.

Voetbaltoernooi

Sinds 2006 heeft de Tafelronde Soest-Baarn met de toernooien ruim € 185.000 “gescoord” voor het goede doel. Vele (lokale) sponsoren, de Tafelaars zelf en veel vrijwilligers hebben deze geweldige bijdrage mogelijk gemaakt. Een mooi voorbeeld waar vele Soesters en Baarnaars al samenwerkend toe in staat zijn.

tobego

Round Table Trinidad en Tobago

By | Internationaal | No Comments

Gisteren is Tafel 1 San Fernando uit Trinidad & Tobago opgericht! Dit gebeurde door Round Table Suriname. 60 jaargelden was de Nederlandsche Tafelronde (TR7 Den Haag) verantwoordelijk voor de oprichting van de Surinaamse Tafel! We hebben er nu dus een kleindochter bij!

zeil

District II Zeilregatta

By | District | No Comments

Op vrijdag 30 september organiseert District II een zeilregatta voor de lokale Tafels. Zeilen, BBQ en Bier is het motto. Natuurlijk zijn ook Tafelaars uit de rest van het land van harte welkom om aan te haken.

Op het Friesche Heegermeer zal een mooi parcours uitgezet zijn dat in circa één uur zeilen een winnaar moet produceren. Die winnaar mag het traditionele  Gouden Tafeltje een jaar op de schoorsteenmantel bewaren. Voor wie liever aan wal blijft zorgt het District bestuur voor een mooie BBQ en koud pils.

Details:

 • Een Randmeer is -naar keuze- te bemannen met 2, 3, of 4 zeilers.
 • Voor wie vroeg aan kan haken: om 17:00 staat het bier koud.
 • Voor wie een boot gaat bemannen: om 18:00 is de skippers’ meeting.
 • De wedstrijd zal tussen 18:30 en 19:45 worden gezeild.
 • Kosten: tien euro per persoon, de rest wordt gesponsord.
 • Locatie: Jachtwerf Heeg, It Butlan 14, 8621 DV Heeg.

Meld je aan via www.district2.nl of stuur een email aan: info@district2.nl.